Woman health. Klimakterium och könsbestämmer. Find out a bit more about Love

on Czech about Klimakterium och könsbestämmer
Czech

on German about Klimakterium och könsbestämmer
German

on English about Klimakterium och könsbestämmer
English

on Spanish about Klimakterium och könsbestämmer
Spanish

on French about Klimakterium och könsbestämmer
French

on Greek about Klimakterium och könsbestämmer
Greek

on Italian about Klimakterium och könsbestämmer
Italian

on Dutch about Klimakterium och könsbestämmer
Dutch

on Portuguese about Klimakterium och könsbestämmer
Portuguese

on Swedish about Klimakterium och könsbestämmer
SwedishKlimakterium och könsbestämmer home page

 Klimakterium och könsbestämmer

 

 

 

 

 

 

Woman health. Klimakterium och könsbestämmer.

Är vad klimakterium?

Mest kvinnafunderare av klimakterium som tiden av liv, då deras menstrual perioder avslutar. Detta uppstår vanligt under mellersta ålder, när kvinnor erfar också andra hormonal och läkarundersökningändringar. För detta resonera, klimakterium kallas ibland ”övergångsålderen”.

För mest kvinnor är klimakterium en det normala som är processaa av att åldras. Om en kvinna har haft hennes ovaries att tas bort av kirurgi eller har haft skada till hennes ovaries på andra grunder, liksom utstrålningsterapi, kan hon bli menopausal från det processaa.

Några kvinnor har inte några tecken under klimakterium eller har endast några tecken. Andra framkallar att störa och även stränga inaktiverande tecken. Studier av kvinnor runt om världen föreslår att skillnader i livsstil, bantar och aktivitet kan leka en roll i strängheten och typ av symptomkvinnor har under klimakterium. Tecken kan märkas för flera månader till år för den sist menstrual perioden och kan fortsätta under flera år after.

Som estrogen jämnar nedgången, slida den naturliga smörjmedelminskningen. Fodrar av slidan blir gradvist thinner och mindre resår (som mindre är kompetent att sträcka). Dessa ändringar kan orsaka könsbestämmer för att vara obekväma eller smärtsamma. De kan också leda till inflammation i slidan som är bekant som atrophic vaginitis. Dessa ändringar kan göra en kvinna troligen för att framkalla vaginal infektioner från jäst eller bakterie- urin- områdesinfektioner för overgrowth och.

Tappa och återstå låg under klimakterium, riskera av framkallande osteoporosisförhöjningar, som estrogen jämnar. Riskera är mest stor för spensligt, vit eller tända-flåde kvinnor. Du kan hjälpa att förhindra osteoporosis, genom att få nog vitamin D till och med solljus, eller en dagstidningmultivitamin som äter rich för en banta i calcium och utför stamgäst, övar. Kvinnor bör starta att ta dessa handlingar väl, för klimakterium börjar. Detta är, därför att kvinnor börjar att förlora ben samlas som tidig sort som ålder 30, men bryter att resultera från osteoporosis uppstår inte till 10 till 15 år efter klimakterium.

För mest kvinnor göras diagnosen av klimakterium baserad på en kvinna beskrivning av hennes tecken och ändelsen av hennes menstrual perioder. Att testa för laboratorium det är inte vanligt nödvändigt.

Därför att kvinnor kan stilla blivna gravida stunder som de är perimenopausal, manipulerar kan göra ett graviditetstest, när en kvinna perioder blir ojämna, infrequent eller ljusa. I vissa fall testar ett blod för jämnar av detstimulerande hormonet (FSH) kan rekommenderas. FSH jämnar är normalt kicken i klimakterium, så kicken FSH jämnar kan hjälpa att bekräfta att en kvinna är i klimakterium.

På tiden av klimakterium manipulerar rekommenderar ofta en bentäthetmätning. Testaresultatet som ska ibland, avkänner tidig sortosteoporosis. Oftare används resultatet, som en grundlinje som ska jämföras, klassar av benförlust i framtiden.

Perimenopause varar vanligt tre till fem år, men den kan ta så fåtal som två år eller så många som åtta år för några kvinnor. Ändringarna i förkroppsliga som uppstår under klimakteriumjumbon för vila av en kvinna liv. Förbättra med tiden, However hoat exponerar vanligt, passande frekventerar mindre och mindre strängt

Alla postmenopausal kvinnor, som ha osteoporosis eller var på, riskerar av osteoporosis bör ta calcium- och för vitamin D tillägg. Den vanliga rekommenderade tillagda dosen är 1.000 milligrams av calciumcarbonate (som tas med mål) eller calciumcitrate dagligen. Det är bäst att ta detta som 500 milligrams två gånger en dag. Kvinnor behöver också 800 landskampenheter av vitamin D dagligen.

Etidronate (Didronel), alendronate (Fosamax) och andra liknande droger är de effektivaste medicinerna som kan vara van vid båda förhindrar och festosteoporosis. Dem förhöjningbentäthet och minskning som riskera av bryter.

Calcitonin - hormon som produceras av den thyroidkörteln och hjälpen förkroppsligauppehälle- och brukscalciumen. En nasal sprej bildar av denna drog är van vid hjälp förhindrar benförlust i kvinnor på riskerar. Manipulerar kan ordinera calcitonin till hjälp avlöser smärtar från bryter tack vare osteoporosis.

Bruket av soyprodukter i banta liksom tofuen kan ha att gynna för några kvinnor. Soy har lilla belopp av phytoestrogens (växtestrogens) som kan hjälpa att avlösa hoat exponerar. Forskare spekulerar att de soy-based bantar av japanska kvinnalekar som en roll, i hoat att förhindra, exponerar. Emellertid är det inte fri huruvida japanska kvinnor har mer få att hoas exponerar, eller huruvida anmäler de detta problem mindre ofta.

Det finns inte något förhållande mellan tiden av en kvinna första period och hennes ålder på klimakterium. Åldern på klimakterium påverkas inte av en kvinna race, höjd, numrerar av barn eller bruk av muntliga preventivmedel.
Miljoner för Premenstrual syndromaffekt av kvinnor varje månad

Huvudvärkar bloating, retlighet, fördjupning och tröttar ut är rättvisa några av de otrevliga tecknen av det premenstrual syndromet, som påverkar miljoner av kvinnor varje månad. Men lyckligtvis, PMS -- though brett trott för att vara ett resultat av ändringar i hormon jämnar under en menstrual kvinna cyklar -- inte helt är det okända som en kvinna kontrollerar.

Många kvinnor passerar cyklar igenom efter cyklar, blissfully omedvetet av resningen, och att falla av dessa hormon undantar under närmare detalj flera dagar av blödning. Så många, som one-third av kvinnorna, lider emellertid otrevliga tecken som korrelerar med de hormonal växlingarna under speciellt jumbon 7 till 14 dagar av deras månadstidning, cyklar. För kanske 1 i 10 av dessa kvinnor tecknen--kallat premenstrual syndrom eller PMS--besvära dem nästan varje månad, stund som andra kvinnor lider endast intermittent.

Forskningshows, som bantar och näringlek en viktig roll i strängheten av PMS-tecken och många kvinnor kunde lindra deras månadstidninganfallar med förorsakar obehag, genom att ändra som var deras, bantar enkelt, eller att ta näringsrika tillägg.

Västra samhälle har gjort lätt av premenstrual syndrom på många orsakar, med populära underhållare som knäcker skämt om kvinna wild moodgungor på ”den tid av månaden.”Bara sanningen är, PMS kan vara ett svårt, ibland allvarligt, problemet för kvinnor.

Forskning föreslår att PMS-tecken uppstår oftare i kvinnor med hög nivå av blodestrogen som jämförs till progesterone. PMS kunde eventuellt ses till som estrogenintoxication. Emellertid, finns det ett nummer av naturlig väg att handla med en sådan obalans och att förhindra och betagna PMS-tecken.

Förutom näringsrik supplementation kan kvinnor hjälpa att förhindra PMS vid danandeändringar till deras bantar. Äta mer matar som är rika i fettsyror omega-3, är den lika fettiga fisken och gröna lövrika grönsaker, viktiga, sedan brister omega-3 har också anknutits till PMS.

Många kvinnor accepterar premenstrual syndrom som ett faktum av liv och lider bara till och med det, men det finns många naturligt botar tillgängligt för att hjälpa att förhindra och fest knipen och plågor av PMS. Gilla alla som är vård-, utfärdar, det rättvisa takes erkännanden som du kan hjälpa för att kontrollera långt som dig, känselförnimmelsen, genom att ge sig som är ditt, förkroppsligar vad den behöver.

I en rapport som publiceras i det foumal av amerikanhögskolan av beslutsamma näringforskare har en magnesiumbrist, varit tillhörande med det ensamma premenstrual syndromet eller i kombination med brister av zinc, linoleic syra och b-vitaminer (huvudsakligen B6).

Även om inte alla instämm på exakt varför den händer, accepteras det brett, att kolhydrat kan agera som moodhissar, bestämt för att avlösa bestämda typer av fördjupning, liksom deppigheterna som kommer med premenstrual syndrom och besegramoodsna av säsongsbetonad affective oordning.
Klimakterium och könsbestämmer. Woman health.


Definitionförklaring

Chlorella


Estrogen


Klimakterium


PMS


Perimenopause


Progesterone


Biopsi


Estrogen


Fördjupning


Hormon


Osteoporosis


Premenstrual syndrom


Progesterone


Spänning


Testosterone


Ångest


övergångsålder


Find out a bit more about Love


 

 Sitemap

Information i detta dokument omkring Woman health namngett Klimakterium och könsbestämmer är för avslutar - användarens bruk endast och kan inte säljas, omfördelat, eller annars använt för reklamfilm ämnar. Informationen är ett bilda bistår endast. Det ämnas inte som den medicinska rådgivningen för individ villkorar eller behandlingar av Woman health. Dessutom regleras tillverkningen och fördelningen av växt- vikter inte nu i Förenta staterna, och inga kvalitets- normal finns för närvarande den lika märkesnamnmedicinen och den generiska medicinen. Samtal omkring Woman health till ditt manipulera, sjuksköterskan eller pharmacisten för efter någon medicinsk diet för att se, om den är kassaskåpet och effektivt för dig.

© Copyright 2007 World Disability Association, Woman health area.